Asiat sujuvat kuten pitääkin

Seppo, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Meillä on kuuden asunnon rivitalo, jonka asunnot ovat noin sadan neliön suuruisia. Tontti on oma, ja piha-alue hoidetaan talkootyönä. Olemme tehneet myös paljon pieniä remontteja talkoilla. Rivitalo on rakennettu vuonna 1978.

Olemme tehneet isännöitsijä Riitta Pitkäsen kanssa yhteistyötä noin kymmenen vuotta. Olemme pyrkineet siihen, että korjauksia ja remontteja tehdään tasaiseen tahtiin. Remontteja tehdessä on ehdottoman tärkeää, että yhteistyö isännöitsijän kanssa sujuu hyvin. Ei taloyhtiön hallituksessa ole yleensä sellaista ammattitaitoa, että tietäisi, miten asiat pitää hoitaa. Asunto-osakeyhtiölakikin muuttui, siellä on paljon määräyksiä, jotka pitää hallita. Riitta hallitsee lakipykälät erittäin hyvin. Voimme luottaa, että asiat sujuvat, kuten pitääkin.

Pari vuotta sitten teimme ison piharemontin. Etupiha kaivettiin kokonaan kahden metrin syvyydeltä auki ja sinne laitettiin uudet salaoja- sekä hulevesiputket. Lisäksi eristettiin seinänvierusta nykyvaatimusten mukaisesti. Myös etupihan sähköistys uusittiin.

Hallitus esitti remonttia yhtiökokoukselle, ja päätöksen jälkeen isännöitsijä kilpailutti suunnittelun ja urakan usealla firmalla. Riitalla on hyvät asiantuntijaverkostot, joiden kautta saimme remonttiin myös valvojat. Isännöitsijä seurasi remontin edistymistä ja kävi usein paikan päällä. Hän huolehti myös, että remontin valvonta oli asiallista. Kaikki sujui sovitusti ilman yllätyksiä.

Viimeisin remontti oli kaukolämmönsiirtimen uusiminen. Isännöitsijä kilpailutti tämänkin hankinnan ja hankki suunnittelijan sekä valvonnan. Remontin tekemisessä on monta porrasta, jotka pitää huomioida, jotta se onnistuu kunnolla.

Myös remonttien rahoitus on mennyt isännöitsijän kautta. Hän on kilpailuttanut rahoituksen, ja hallitus on päättänyt, mistä ja miten rahoitus hommataan. On tärkeää, että viestintä ja tiedotus isännöitsijän kanssa sujuu helposti. Pitää antaa kiitosta siitä, että olemme saaneet nopeasti vastaukset kysymyksiin ja sähköposteihin.

 

Lue seuraavaksi

Luotamme asiantuntijan apuun

Teimme taloyhtiöömme kesällä piharemontin. Olemme erittäin tyytyväisiä Savon Isännöintipalvelun toimintaan, voin suositella heitä muillekin.

Lue lisää

Nyt saamme parempaa palvelua

Vaihdoimme isännöintiliikettä, sillä halusimme parempaa palvelua kuin aiemmalta isännöitsijältä.

Lue lisää

Asiat sujuvat kuten pitääkin

Kymmenen vuoden yhteistyön aikana olemme voineet luottaa siihen, että asiat sujuvat, kuten pitääkin.

Lue lisää